Ervaringen van deelnemers MBSR

Deelnemers over de training bij Mindfulness Hillegom:

‘Mindfulness: een cadeautje voor jouw leven.’

‘Een heel fijne cursus waar ik heel veel handvatten en tips heb gekregen om mee verder te gaan.’
Eveline

‘Ben je ook zo’n piekeraar, en wil je hiervan af? Doe dan deze Mindfulness training, het helpt echt!’
Marion

‘Mindfulness was nieuw voor mij en ik had niet gedacht dat het zoveel voor mij zou betekenen. Ik heb er zoveel van geleerd waardoor ik beter in het leven sta.’
Sonja

‘Bedankt voor de ontzettend fijne mindfulness cursus! De cursus heeft me tijdens mijn burn-out geleerd om beter voor mezelf te zorgen en beter om te gaan met moeilijkheden en stress. Hier zal ik de rest van mijn leven wat aan hebben! Sabina is een fijne trainster met een fijne, rustige houding en stem, wat fijn werkt voor deze cursus. Bedankt Sabina!’
Miranda

‘Het was heel fijn om te leren om er voor mijzelf te zijn en in het hier en nu! Fijne training en veel geleerd.’

‘Leren loslaten, wat een verademing!’
Helen

‘Fijne training met ontspannen, deskundige trainer. Veel inzichten gekregen en praktische oefeningen om meer in balans te komen en nog meer te genieten van het leven.
Echt een aanrader!’
Mirjam

‘Mooie aanvulling voor je eigen ontwikkeling.
Het brengt je tools forever!’

‘Echt inzicht gekregen in mijn eigen valkuilen.
Super fijne training. Echt een aanrader.’

‘In de training was er veel tijd voor persoonlijke vragen. Ik vond het fijn dat er ruimte was voor alle soorten vragen en alles bespreekbaar was.’
J.

‘Wherever you go, go with your heart.’
Romy

‘Door de mindfulness training van Sabina heb ik geleerd om meer bewust te zijn van mijn gedachten, gevoel en gedrag. Zowel positief als negatief!´

‘Waardevolle cursus, waarmee je tot (innerlijke) rust komt en meer jezelf wordt.’
Marleen

‘Prettige sfeer, waar veiligheid voorop staat.’
Lesley

‘Mindfulness wijst me de weg naar een bewuster en betekenisvoller leven. Ik kan nu meer genieten van kleine dingen en gemakkelijker gedachten loslaten. Dat helpt ook om sneller in- en beter door te slapen.’
Simone

‘Om uit mijn burn-out te komen heb ik al heel wat therapeuten geraadpleegd, maar niemand heeft voor elkaar gekregen wat Sabina wel is gelukt. Ik kan nu uit mijn hoofd en in mijn lichaam stappen. Als ik vastzat, wist Sabina mij altijd weer op het juiste spoor te zetten.
Deze training is zo ontzettend krachtig, de korte weg naar geluk.’
Ilse

‘Heel fijne en zinvolle training waarbij ik echt tools heb gekregen om in het dagelijks leven toe te passen.’
Florentine

‘Deze training heeft me gebracht wat ik nodig had en ik weet nu hoe ik mezelf dat kan blijven geven.
Hiervoor wil ik Sabina bedanken.’
Mariska

‘Toch een beetje sceptisch ging ik de training in, want zou het niet te “zweverig” zijn voor mij?
Dankzij Sabina was het zeker niet zweverig!
Het heeft mij de momenten van rust gebracht waar ik zo op hoopte en weer veel vertrouwen in de toekomst.’
Nienke

‘Deze training heeft mij inzichten gegeven waar ik de rest van mijn leven iets aan heb! Ik kan bijna niet geloven wat deze training in slechts 8 weken mij gebracht heeft! Ik zou willen dat ik deze training 10 jaar eerder gedaan had!’
Mariska

‘Bij twijfel….DOEN!’
Annemieke

‘Het heeft me veel rust gebracht. Het is een aanrader voor anderen’

‘Ik heb me nog nooit afgevraagd hoe het met mij is, ik vroeg het altijd alleen aan anderen. In deze training heb ik dat voor het eerst gedaan…’

‘Wanneer ik nu douche sta ik daar alleen, zonder alle mensen van kantoor waar ik voordat ik MBSR deed al aan dacht nog voor mijn werkdag was begonnen.’

‘Toen ik begon wist ik wel wat ik dacht, maar niet wat ik voelde. Dat is nu een stuk beter.’

‘Ik heb ook veel geleerd van wat anderen vertelden. Vaak denk je dat je de enige bent die worstelt, maar dat is natuurlijk niet zo. Het hielp me te zien hoe anderen daarmee omgaan, of dat nou met dezelfde dingen of met heel andere zaken was maakte eigenlijk niet zoveel uit.’

‘Mindfulness heeft me de gereedschappen gegeven om meer rust te creëren en beter naar mezelf en mijn lijf te luisteren. Daar is niets zweverigs aan.’

‘Deze inzichten raak ik nooit meer kwijt.’

‘Ik ben minder bezig met organiseren, plannen, alles onder controle houden. Daardoor ervaar ik dat ik beter kan voelen wat ik het beste in een situatie kan doen. Ik ben minder met de toekomst bezig, er ontstaat meer vanzelf. Ik heb meer contact met de mensen om me heen.’


‘Door deze training ben ik me bewust geworden dat mijn (negatieve) gedachten mijn dag letterlijk kleuren en dit van grote invloed is op mijn stemming. Door bewust te kiezen en te kijken naar alles wat er in mijn lichaam en geest gebeurd en hierdoor meer aandacht aan mijn eigen lijf en geest te besteden, is er voor mij zoveel rust gekomen wat mij een verlichting geeft in mijn dagelijkse leven. De (negatieve) gedachten zijn niet weg maar onderzoek deze nu en beoordeel met een frisse blik en niet oordelend naar mezelf of anderen of die negatieve gedachten wel terecht zijn… Voorheen bouwde spanning, stress, negatieve gedachten gedurende dag zich op als een snelkookpan die op een bepaald moment bijna ontplofte met alle gevolgen van dien. Nu heb ik geleerd dat het, na wat oefening, het eigenlijk heel simpel is om mezelf gedurende de dag af te vragen hoe het met me is, wat ik voel en vooral wat ik nodig heb en dat die snelkookpan hierdoor veel minder snel op ontploffen staat.
De trein waarin ik zat die alleen maar doordenderde in het drukke bestaan van een moeder, vriendin, dochter met een zeer kritische en veroordeelde blik naar mezelf, dendert nog steeds door maar stopt bewust op ieder station die ik tegen kom. Hierdoor luister ik met aandacht naar de verhalen die mijn zoontje heeft als hij uit school komt (zonder te denken aan de dingen die ik eigenlijk zou moeten doen) en zie ik het verdwaalde bloemetje wat zo prachtig bloeit in het park als ik naar de supermarkt loop (zonder alleen bezig te zijn wat er op mijn boodschappenlijstje staat). Eigenlijk is het simpel te verwoorden: door bewust te worden van gedachten en gewoonten, te accepteren zonder te willen veranderen wat er is, niet te oordelen of te streven is er meer ruimte gekomen om te verwelkomen van alles wat er op mijn pad komt, zowel positieve als negatieve dingen.’


Reacties zijn gesloten.